Ny webbsida till ert företag? Så här ger jag er en webbdesign för 2019.

Ibland händer det att företag önskar en ny webbsida utan att egentligen veta varför. Man har kanske hört att företaget borde skaffa en ny eftersom den nuvarande designen känns utdaterad eller innehåller gammal information.

När en kund kontaktar mig brukar jag alltid ställa frågan vad syftet är med en ny webbsida. Tänk dig likheten med att köpa en ny bil. Det är skillnad mellan olika biltyper och syften precis som valet av en webbsida. Om webben behöver många funktioner eller specialdesignad utformning blir också priset högre, precis som extraval till bilen. 

När ni bestämt syfte försöker jag förstå hur era kunder ska navigera till ert mål. Det kan exempelvis vara att boka bord på en restaurang eller beställa en katalog från er. Eventuellt har ni kanske dessutom tänkt annonsera på Google eller sociala medier vilket samtidigt gör att jag förbereder pixelkoder för att kunna mäta era mål.

Det sista steget för mig är att välja en webbdesign som passar er verksamhet och visuella identitet. Ni kanske inte har några särskilda färgkoder eller grafiska riktlinjer, men då skapar jag ett förslag åt er. Om du är nyfiken på vilka tidigare projekt jag gjort finns ett urval samlade här men nedanför har jag också skapat några exempel på webbdesign.  

Exempel modern, ny webbsida

Webbdesign för startup

En startup ska ge en modern och innovativ känsla. Traditionellt innefattar den ofta kraftfulla färger och utämärkande funktioner. 

Webbdesign för inredning

Om ni driver en möbelfirma eller inredning av något slag används ofta stilren design med stora bilder i fokus. 

Webbsida för design och interiör - ny webbsida
Webbsida för restaurang - ny webbsida

Webbdesign för restaurang

Saftiga bilder, en matmeny och tydlig call-to-action genom att boka bord eller nå telefonnummer brukar vara vanligt. 

Sammanfattning

Mina exempel ovan är just bara exempel. I stora drag är allt möjligt att skapa efter era önskemål. Ni kan få er webbsida precis som ni önskar utan att följa andra exempel. Om ni vill få ett kostnadsfritt skissförslag till ert företag är ni varmt välkommen att kontakta mig genom antingen mail eller ringa här.

Vad kostar en ny hemsida?

Det är en väldigt vanlig fråga som jag därför ägnat ett separat inlägg över vad som påverkar priset på en ny webbsida.